středa 15. června 2011

Studie říká, Seznamka Singles S Volby Přejít Pro Hotties


Vědci už vědí, mozek lidí může být přemožen volby, řekl při nákupu elektroniky, detergent - dokonce i čokoláda. Příliš mnoho možností může vést k hodně zmatku, často následuje nerozhodností, nebo modulu snap rozhodnutí.

Psycholog Alison LENTON chtěl zjistit, jestli stejný psychický stav překonává se stane, když si vybíráme lidi - jako někdo, kdo k dnešnímu dni. LENTON, který studuje experimentální sociální psychologie na univerzitě v Edinburghu, a ekonom Marco Francesconi z University of Essex, se rozhodl studovat tento pohledem na speed dating.

Zpočátku, vědci domnívali, že výběr potenciálních partnerů se může lišit od výběrem z mýdla nebo čokolády, z části proto, že lidé často myslí, že vědí, co chtějí ve kamarád. Ale našli - stejně jako psychologie nákupy v obchodě - počet možností záležitostí.

LENTON a Francesconi analyzoval záznamy z 84 různých speed dating akce pořádané v barech a klubech po celé Velké Británii. Ve všech, události, včetně 1868 žen a 1879 mužů. V speed dating, samozřejmě volba jen hemží. To je bod: spousta možností, spousta potenciálu. Během akce, tyto jediné dospělí měli asi tři až pět minut mluvit, aby každý potenciální kamarád a rozhodnout, zda chtějí vidět znovu.

Díky Snap Rozsudky

Typicky, účastníci setkat kdekoli mezi 15 a 35 osob v noci. A vědci zjistili, že když tam bylo více lidí na výběr, to bylo více pravděpodobné, že muži a ženy by se rozhodnutí o tom, zda na to, aby člověk znovu na základě vzhledu. Při větších akcích speed dating, s 24 nebo více možných zápasů, oba mužský a ženský choosers se častěji rozhodovat na základě "atributy, které by mohly být souzen rychle, jako je výška jejich data ', a zda byly podváhu, normální váhu nebo nadváhu , "říká LENTON.

U menších speed dating akcí, kde účastníci volit mezi 15 a 23 partnerů, LENTON říká, jak muži tak ženy byly více ochotné vynaložit úsilí, aby se dozvědět více o dané osobě. A tam byl větší důraz na atributy, které se dozvěděl o prostřednictvím rozhovoru, jako je povolání, úroveň vzdělání a zda jednotlivé kouřila cigarety.

LENTON říká zjištění ukazují, že je důležité prostředí, v němž se lidé setkávají. Ale rychlost datování není jediným místem, kde se posuzují rychle, a často povrchně. LENTON říká, že tendence, aby se rozhodovali na základě vzhledu samotného je umocněn tím, online datování, kde lidé mohou doslova prosít přes tisíce fotografií a profilů.

Nalezení Real připojení

Lidé potřebují mít skutečnou zkušenosti s ostatními, pokud chtějí, aby jakékoli skutečné spojení, "říká psycholog Sheena Iyengar, profesor na Columbia Business School, který se právě napsal knihu o volbě názvem The Art of Výběr.

"Jsme neustále v pohybu pracovních míst, pracovní mnohem déle, takže jsme nemají čas, aby skutečně rozvíjet přáteli. Takže to, co jsem o tom, zde je to, že okamžik v našem životě, kdy máme čas na rozvoj přáteli, což je hlavně ve škole a v raných fázích naší kariéry, je to opravdu důležité, aby těch dobrých přátel a pověsit na ně . "

Udržování přátelé, říká Iyengar, může často vést k lidem navazování spojení s ostatními, protože s nimi setkat prostřednictvím svých starých přátel a příbuzných.

Ale pro ty, kteří rádi speed dating, New York psychiatr Philip Muskin říká, že mohou být významné ve smyslu jen tři minuty. Ten poukazuje na to, že skoro každý má v té či oné době, byl na party nebo setkání, nebo dokonce na podchod a nástupiště viděli někoho. "Tvé oči zámek na okamžik, a chcete mluvit, že osoba," říká.

A typicky, říká, že je v důsledku různých důvodů v bezvědomí. Možná, že člověk je připomínající významných osobností v naší minulosti, připomínající rodiče, sourozence, přítele, nebo bývalý vztah. Podle Muskin, může takový okamžik setkání se tak hluboký, že se transformuje do začátku skutečně pravda připojení.