úterý 7. června 2011

Kniha o sexu ženské 'adaptéry' upozorňuje požáru


NEW YORK - Během třídní diskusi o dospívání, středoškolský učitel v poslední době se jí zeptal, zda studenti jdou na rande. Nechceme "datum", 12.-srovnávače hlášeny. My "připojit."

Pokud jste v 40. letech, "hákování" může znamenat chytat přítele centra na oběd. Ale pro lidi v jejich mladistvém věku nebo 20s, fráze často znamená neformální pohlavní styk - nic z líbání roku - bez struny uchytit.

Nyní novou knihu o této ne-tak-nový předmět, kterým požár v některých kruzích pro její uzavření: To adaptéry mohou být škodlivé pro mladé ženy, popírat jejich citové potřeby, dávat jim hrozí deprese a dokonce i sexuálně přenosné nemoci, a aby je špatně vybavené-pro opravdové vztahy později.

Za to, že má Laura zasedání Stepp, autor "unhooked" a spisovatel pro The Washington Post, byl kritizován jako návrat k dřívějším, omezující morální klima, anti-feministický, a tut-tutting matka vyprávění dívky, nedát mléko pryč, když nikdo koupil krávu.

Autora "si představí ženské tělo jako věc, která může být ušpinila příliš používat," napsal recenzent Kathy Dobie ve vlastní papír Stepp, a navrhl, že Stepp byla v jedné části a snaží se "vštípit sexuální ostuda." Pro Meghan O'Rourke, literární redaktor Slate.com, Stepp je "nákup do paniky o ženách," a dělat sex "větší, děsivější a nebezpečnější věc, než to už je."

Stepp tvrdí tito kritici mají nesprávně vyložil její nápady.

Pravda, ona lituje, že "datování je pryč úplně desky," nahrazují slovy skupina výlety, které vedou k neformální setkání. Pravda, ona lituje, že orální sex ", ani není považována za sex už ne." Ale ona není říkat holky by neměly mít sex, jen že oni by měli mít v rámci smysluplné spojení: "Říkám, že dívky by měly mít volby."

Příliš často, Stepp tvrdí, dívky a mladé ženy říkají hrdě, že oni jako kontrola "adaptéry" jim - kontrolu nad svými emocemi, jejich plány a svoboda se zaměřit na věci, jako je školní a profesní (studenti si profily ve své knize jsou Žáci vysoké).

Ale ona říká, že často chybu, že svobodu rozhodování. "Často slyším holky říkají věci jako: 'Můžeme být tak špatný, jak kluci teď'," říká. "Ale já si nemyslím, že to, co osvobození je vše kolem."

Stepp říká, že její kniha vychází z praxe měla téměř 10 lety. Ona a ostatní rodiče byli svoláni na jejího syna střední školy. Hlavní informoval je, že po celý rok, deset dívek - věkové kategorie 13 nebo 14 - hráli, orální sex na několika chlapci ve třídě. (Její vlastní syn nebyl zapojen.) Stepp psal o sexu kroužek v přední-stránkový článek o místo, které vedly k dalšímu výzkumu.

Ona měla její podíl na pozitivní zpětné vazby, včetně z pedagogů a od mladých žen, jako ty ve své knize.

Jeden 18-rok-starý student, který si říká feministka, e-mailem jí říct, že se přiblížil knihu opatrně, ale přišel věřit, že "změní způsob, jakým moje generace názory sex."

Kontaktováni později telefonicky, student, Liz Funk, řekla, že souhlasila s tvrzením, že Stepp "skutečné vztahy mezi vysokoškolskými studenty opravdu neexistují už ne."

"Když já nebo moji přátelé měli příležitost pro opravdové vztahy, měli bychom si ji," říká Funk, který navštěvuje školu v New Yorku. "Ale moje generace tak nebylo podmíněno za to." Adaptéry, dodává, což ona odmítla pro sebe už dávno, ale někteří z jejích přátel ještě objetí, "jsou jako díkůvzdání pro kluky. Nemají udělat cokoli, aby dostali sex!" A ona si naříká na množství času, spolužáků můžete strávit na adaptéry: ". Může to být jako zaměstnání na plný úvazek"

Jiný student, na vysoké škole malé žen v Jižní Karolíně říká, že "přípojka kultura" není všechno, že všudypřítomná, podle jejích zkušeností.

"Jsem si vědom toho," řekla Grace Bagwell, 22, senior na Converse College v Spartanburg, SC. "Ale je to pravda říci, ženy nemají smysluplné vztahy v tomto bodě. Byl jsem v jednom za tři roky, a mám spoustu přátel, kteří se ženit, nebo jsou zapojeni."

Sociolog Kathleen Bogle také studoval hákování, který říká, se datuje do 80. let. Má kniha, "Zapojení nahoru," coming out letos na podzim.

"Tvrdím, že bychom se neměli dívat se na to z hlediska moralistický - stejně jako v, naše mládež je v úpadku - a my bychom neměli oslavovat to buď v 'Sex ve městě' světlo," říká Bogle, kteří hasn 't četl Stepp knihu. Ona také se domnívá, že je špatné se domnívat, ženy nejsou doufat v něco víc z jejich adaptéry.

"Je to systém pro hledání vztahů - a není vlastně alternativní systém," říká Bogle. "Vypadá to, jako že je to jediná hra ve městě, a pokud nemáte to, že jste vynechal." Ona dělala, že po vysoké škole, tam byl přechod zpět k tradičnímu datování.

Debata o hákování - jak rozšířená, jak škodlivé - byl úhledně zobrazen není to tak dávno ve střední škole ve třídě ve Virginii. Nancy Schnog, který vyučuje kurz v dospívání na 12.-srovnávače, hovořil Stepp závěry.

"Ona udeřil hřebík na hlavičku," řekla jedna dívka, podle Schnog. "Ona dokonale popsali naše společenské klima." Mnoho souhlasil, ale stejně hlasité frakce tvrdil opak. "To je naprosto přehnané," řekl jinou dívku. "Proč si dospělí vždy stereotyp naší generaci tak negativně?"

Na University of Maryland, Robin Sawyer, který vyučuje kurz o sexualitě, najde Stepp kniha docela hodně na cíl.

"Muži se vždy zahnutý nahoru," říká Sawyer. "Co vidíte teď, je touha žen jednat mužským způsobem, aniž by byl souzen děvka." On také konstatuje, že "spojenectví" slovník změkčuje dopad chování. "'Jsem se spojil s někým' zní mnohem lépe, než 'jsem měl orální sex s někým, jehož jméno jsem ani nevím'," říká Sawyer, který je zmíněn v knize Stepp je.

"Můžeš generalizovat z mála žen? Pokud můžete najít kritika, to je pravděpodobně to," řekl Sawyer. "Ale její práce je docela přesné. To není vaše generace prarodičů '."