čtvrtek 3. března 2011

Prsní implantáty Souvisí s vyšší Míra sebevraždy


Jeanna Bryner
LiveScience Zaměstnanci Writer
LiveScience.com

Posilování velikost prsou se plastické chirurgie bylo spojeno s výrazně vyšší míra sebevražd u žen v nové 15-leté studium.

Zatímco celkové riziko zdravotních problémů nezměnil, míra sebevraždy je výrazně vyšší u žen s prsními implantáty ve srovnání s běžnou populací, vědci dnes oznámila.

Jacques Brisson a Louis Latulippe Laval University v Quebecu, Kanada, a jejich kolegové z kanadské agentury pro veřejné zdraví a péče o nemocné rakovinou Ontario shromážděné informace o 24.600 žen, kteří dostali prsní implantáty pro kosmetické účely. Žen, které podstoupily operaci implantátu v průměrném věku 32, dokončil pravidelné návštěvy-až od roku 1974 do roku 1989a € "studie trvání.

Vědci také sledovat kontrolní skupina žen v průběhu studie.

Celkem 480 žen s prsními implantáty zemřelo během tohoto období. Ve srovnání s kontrolní skupinou, vědci vypočtena byla úmrtnost o 26 procent nižší u žen s prsními implantáty. Rozpor může být vzaty v úvahu, řekli, tím méně úmrtí na rakovinu, zejména rakoviny prsu, onemocnění srdce a pro ženy s prsními implantáty.

Spíše než v důsledku rozšiřující prsu, Brisson navrhl nižší úmrtnost lze přičíst socio-ekonomický status.

"Za prvé, musí být žena v relativně dobrém zdravotním stavu podstoupit operaci prsní implantát," řekl Bisson. "Také ženy, které dostávají prsní implantáty mají tendenci být vyšší-než-průměrné socioekonomický status. Tedy ženy, které podstoupí operaci zvětšení prsou, jsou s větší pravděpodobností v lepším zdravotním stavu než u běžné populace."

Fyzicky zdravý, to ano, ale co jejich duševní zdraví?

Výzkumníci objevili, míra sebevraždy je 73 procent vyšší v účastníků s prsními implantáty ve srovnání s kontrolní skupinou. Spojení mezi prsní implantáty a sebevražda nebyla testována a neexistuje přímá souvislost byla nalezena mezi těmito dvěma.

Nicméně, Bisson řekl předchozích studií mají charakteristické žen, které dostávají prsní implantáty o nízké vlastní-úcta, nedostatek sebevědomí a častěji duševními chorobami, jako je deprese.

Výzkumný tým také analyzovala skupina 16.000 žen, které podstoupily plastickou chirurgii jiné postupy než zvětšení prsou. Našli podobné výsledky, s nižší úmrtnost a vyšší počet sebevražd než u běžné populace.

Výsledky jsou zveřejněny v nedávném vydání American Journal of Epidemiology.

Brisson uvedl, že debata o bezpečnosti prsních implantátů není zdaleka vyřešen.

"Naše studie ukazuje, že neexistuje žádný vztah mezi prsními implantáty a úmrtnost," řekl. "Ale naše studie není vyhodnotit dopad prsních implantátů o další aspekty health.â žen € Například by mohly být degradace implantátů vést k úniku fyziologického roztoku nebo silikonové obsahu, i když pro potraviny a léčiva je uvedeno tam je nedostatečný důkaz na škodlivé účinky úniku na schválené materiály implantátu.

"Ženy musí brát tyto skutečnosti v úvahu při rozhodování, zda chtějí nebo nechtějí přijímat prsní implantáty," řekl Brisson.

Si Usted Sexy o no?