úterý 10. dubna 2012

Seznamka In The Fast Lane


Ola Zdzarska je připravují pro svého měsíčního rychlosti seznamovací akce v baru se nachází v zábavním hotspot v Pekingu Sanlitun.

Dvacet lidí z různých zemí a regionů obrátit k účasti na 10 kol jeden na jednoho rozhovoru, že posledních sedm minut. Když čas vypršel, muži, výměna sedadel, dokud každý člověk má 10 mini-datum.

"Mohu vám říci, zda existují jiskry mezi oběma mluvících lidí, a také, kdo se nudí," říká Zdzarska, při pohledu na 10 párů zapojených do intimních rozhovorů.

Původně pochází z Polska, rezident Peking považuje organizování rychlé datování událostí za posledních pět let více jako koníček.

"Já rychlé datování událostí jednou za měsíc, a pokaždé, více než 100 lidí zaregistrovat na tuto akci," říká. Čte prostřednictvím aplikace a handpicks 20 nebo 30 lidí, kteří si myslí, že bude dobře spolu spárovat.

Zdzarska v akváriu Akce se stala známá nejen mezi cizinci a čínskými twentysomethings v Pekingu, ale také přilákal čínský online dating společnost.

Zdzarska, který je také novinář na volné noze, ukazuje, že jeden z největších čínských webových stránkách dohazování, odmítá odhalit, který z nich se k ní mluvit o spolupráci na budoucím projektu.

Firma chce, aby postarat o rychlé datování platformu, pomocí svých čínských klientů a její expatriovaná zdroje pod akvárium jménem. Ale Zdzarska říká, že je stále přemýšlel o možnosti, protože nemá v plánu na rozšíření v dohledné době.

"Jsem rád, že moje práce byla uznána nich, ale akvárium Akce je mnohem více jako moje osobní záliba, a já nejsem vydělávání peněz z toho tak jako tak," říká.

Její nejlepší přítelkyně Allison Johnson je také její obchodní partner. Ale s daleko Johnson ve Spojených státech, všechny akce plánování bylo ponecháno na Zdzarska. Ona vybírá místa konání, vybírá nápoje a potraviny, a osobně odpoví e-maily z každého kandidáta.

"Normálně, tam se dřív přijde, ten dřív mele pravidlo. Ale já výměna e-mailů s nimi (kandidáti) a získat základní informace nejprve rozhodnout, které z nich by měla být vybrána, "říká.

Ona říká, že Číňan jednou přihlásil na rychlé datování události a prostřednictvím e-mailu vyjádřil svou touhu najít americkou přítelkyni.

"Americká dívka je velmi široký rozsah a že by mohl být čínský-Američané, Afričan-Američané, korejský-Američané a tak dále. Tak jsem se ho zeptal na konkrétní kritéria, a on odpověděl, že žádné americké děvče bude dělat. Pak jsem začal pochybovat, zda byl opravdu hledají americké dívky nebo pouze americké vízum. Dal jsem ho na černou listinu, "říká.

Zdzarska říká, že na rozdíl od záměru a anglický plynulost, národnosti a věku jsou dva hlavní důvody pro ni při výběru správných účastníky.

"Vždy se snažím vyrovnat národností účastníků, tak to tam nebude příliš mnoho lidí se stejným pozadí, které se díra další. A já jsem vždycky rád překvapit účastníky, "říká.

Pro události v prosinci, tři z 10 žen bylo z čínské pevniny, dva z Tchaj-wanu, dva z USA, dva z Velké Británie a jeden z Ruska.

"Až na jednoho muže, který je už 50, účastníci tentokrát se pohybuje mezi 25 a 35 tak, že mají více společných zájmů a témat," říká.

Zdzarska říká čínské rychlé datování kultura se mění v průběhu let, a účastníci jsou stále mladší.

"Před dvěma lety, čínské ženy, kteří se podíleli na akvárium Akce byly obvykle v jejich počátku 30. let a byly opravdu hledají vážnou známost. Ale vidím v současné době více mladší čínské ženy mezi 25 a 28, přihlášení se k událostem právě pro setkání s přáteli, "říká.

Zhu Wenjing pracoval jako programový manažer v nadnárodní společnosti v Pekingu od září 2010. Byla to její první čas k účasti na speed dating.

"Než jsem přišel do Pekingu, byl jsem v zahraničí mnoho let a jsem zvyklý na západní praktiky přátele. Pak jsem si všiml akváriu Události v časopise Time Out Pekingu a rozhodla se přijít, "říká.

Zhu říká, že se nedívá na vážný vztah, ale nové přátele z různých prostředí.

Zdzarska říká, že na rozdíl od čínských žen, čínští muži jsou také stále více nadšený podílet se na rychlé datování událostí se zahraničními ženami.

"Čínští lidé přicházející na tyto události jsou obvykle ve věku mezi 25 a 40, a většina z nich bydlela v zahraničí, nebo jsou Američan-rozený Číňan. Ale přesto, tam jsou také čínské lidi, kteří nikdy nebyli v zahraničí a sem hledal ženu, "říká Zdzarska.

Ona říká, že vidí zvýšení odvahy a otevřenosti mezi čínskými muži v posledních letech.

"Dva až tři roky, většina mých přátel, kteří byli zapojeni do čínsko-zahraniční vztahy jsou čínské ženy a muži cizí," říká.

Ale teď se situace mění a čínští muži nyní tvoří 40 procent celkové registrace na akvárium Akce, Zdzarska říká.

Liší se od přímého některých čínských mužů záměru hledá manželku přes rychlé datování událostí, cizí muži, na druhou stranu, považují událost za způsob, jak rozšířit svůj okruh přátel.

Nad Chishitie je ve Velké Británii rodák web designer v Pekingu, který se zúčastnil dvou akcí akváriu rychlosti datování.

"Nikdy jsem neudělal nic, jako je tento zadní ve Velké Británii, protože lidé tam, že by to bylo velmi trapné. Ale teď si myslím, že je to v pohodě způsob, jak strávit 150 juanů ($ 24, 18 eur), si skleničku vína a mluvit s 10 zcela odlišných žen v neděli večer, "říká.

Zdzarska ruce karty pro účastníky hodnotit jejich mini-data: "Pojďme se datum", "Káva pak první den", "Zůstaň přátelé" a "Není shoda". Během několika dnů, pošle e-maily nechat účastníci vědět, zda mají zápasy. Pokud ano, jsou e-mailové adresy vyměnili a je to na účastníky sledovat vztah.

Själsfrände? Jag tror inte!