středa 23. prosince 2009

Young Americans Don't Want To Get Married?

Od Jamie MALERNEE

South Florida Sun-Sentinel

Fort Lauderdale - Ona má magisterský titul v oboru vzdělávání a hlavu plnou ambice.

Přes den, když je učitel. V noci, píše dramatické filmové scénáře. Ona je také rozvoj neziskové organizace, doučování, takže jednoho dne si lze ji svým vlastním šéfem.

Jmenuje se Thajci rady, a na 26, ví přesně, kde se bude v příštích několika letech - a to není uličkou.

"Nechápu, já ženit, až možná, když jsem přes 30," řekla, zastavil. "No starší 30 let."

Rady a dalších 20-somethings říci, je důvodem pro toto zpoždění je jednoduchá: dnes manželství není prvním krokem k dospělosti, je to jedna z posledních. Ukončení školy získat dobrou práci, a dosáhnout finanční nezávislost a emocionální nyní předpoklady - předpoklady, které říkají, že berou i déle, aby bylo dosaženo díky rostoucí životní náklady, generace tendenci držet se svých rodičů a jejich obavy z rozvodu .

"Cítím tlak z mých prarodičů, si myslí, že jsem stále stará. Ale cítím, že je třeba více se sídlem mé kariéře. Chci cítit více self-dostatečně," řekl Ronit Zargarská 27, který má přítel, ale není v žádném spěchu uvázat uzel. "Dívám se na manželství jako poslední věc. Neexistuje rozvodu."

Mnoho mladých singles nejsou ani lásku. Z nedávné studie Pew Research Center zjistilo, že více než jeden-třetina amerických singlů 18 - 29 tvrdí, že jsou hledají romantické partnera.

Někteří nemají rádi datování scény. Mnozí prostě nemají čas. Rady, například, měl zbavit svého mazlíčka foxteriér, protože ona byla vždycky funguje. Její matka, která má více old-módní hodnoty, byl zklamán.

"Moje máma řekla mají psa, je dobré praxe pro přítele," řekl Rada se smíchem.

V roce 1970 byly svobodné jen 15 procent Američanů, 25 - 29. Nyní téměř polovina jsou podle sčítání lidu 2005 čísel.

Sčítání statistiky ukazují, že mladí dospělí žijí ve státech, kde je vysoké životní náklady a konkurenční kariéru trhu často čekat déle, než se oženit. Statistiky také ukazují, že dnešní mladí dospělí dělají méně, když nastavený pro inflaci, než lidé, jejich věk se před 30 lety.

Washington, DC, má nejvyšší průměrný věk pro uzavření manželství v zemi: 30. Florida má nejstarší věku pro vstup do manželství jih (27 mužů, 25 žen), což nepřekvapuje ches Kanno, 30, bakalářské Florida. Říká, že South Florida kultura je více o večírků a lezení firemním žebříčku, než usadí.

"V jižní Floridě, musíš milovat ženy, tady dole, ale jsou to druh povrchní," řekl. "Starší a zralejší dostanu, kritičtější jsem se. Nechci dělat žádné kompromisy."

Vysokoškolský student Dayana Leon, 23, řekl datování procesu se stal kalné, s obou pohlaví mají zjistit, zda partner je vztah materiál, nebo zda spadá do kategorie "s přáteli výhody."

"V dnešní době? Zapomeň na to. Kluci jsou jen zájem o pohráváte," řekla. "A se všemi feminismus, chcete být stejné s kluky. 'No, když to dokážeš, tak proč ne já?' "

Oddálení manželství má své výhody, výzkum ukazuje. National Marriage Project na Rutgers univerzitě zprávy, že i když se míra rozvodovosti hover u 50 procent pro všechny Američany, že páry snížit na polovinu, když čekala na sňatek po 25.

Čekající rovněž dává některé finanční smysl. 2004 Studie RAND Corp., Kalifornie-založený výzkum neziskové, ukázal, že ženy, které opožděné sňatky zvýšily jejich mzdy o další 4 procenta ročně za každý rok se stále zůstávala svobodná. Důvodem, píše se ve zprávě, byla jim podařilo prohodit práci snadno, překročení povolené rychlosti propagace.

Není to jen otázka peněz. Je to také o dospělosti.

David Wallace, ředitel poradenství na Florida Atlantic University v Boca Raton, řekl mnoho dnešních 20-somethings nejsou připraveny k manželství, protože jsou hluboce zapojeny v jiném vztahu - se svými rodiči. Jeho generace, vzpomíná, vzbouřil proti autoritě. Tato generace je nejlepší přátelé s mámou a tátou.

"Je nový elektronický pupeční šňůru, a to jen mobilní telefon. Požadují jejich rodiče osm, 10 krát za den," řekl.

Některé děti jsou velmi úzké s rodičem, pokud se s nimi žil přes rozvod. Není divu, že tito mladí dospělí jsou opatrnější, pokud jde o jejich vlastní románky a užívat si slíbili, že může vést k hoře, řekl Nick Wolfinger, docent na University of Utah a autor knihy "Porozumění Rozvod cyklu."

Národ je míra rozvodovosti hit všech dob vysoká v roce 1981 - o době mnoho z dnešních 20-somethings byly děti. Celkově Wolfinger řekl, děti rozvodu jsou nejen větší pravděpodobnost zpoždění manželství, ale jsou o třetinu více pravděpodobné, že nikdy neožení.

"Dívají se na manželství méně příznivě, protože uvidíte, kam se dostal jejich rodiče," řekl.

Keisha Witherspoon, 26, řekla, že její rodiče rozdělit ještě jeden efekt: Až donedávna neměla ani tušení, co vypadalo jako zdravý vztah. Jako výsledek, to trvalo několik let, než ji učit ", jak zacházet s lidmi, jak mluvit s lidmi, jak se jich vážit a ocenit."

"Byl jsem velmi hořká a rozrušený, že můj táta se asi nikdy, a já jsem byl s to na nich," řekla.

Pro ty mladé dospělé přemýšlení o manželství - a riziko rozvodu - stále populárnější zlato-krok je soužití.

"Je to skoro jako zkušební manželství. Vidíte špatné a dobré dny," řekla Amy Tomáš, 26, jejichž rodiče se rozvedli, když byla dítě.

Až do nedávné doby, Tomas žila se svým dlouholetým přítelem. Ona je ráda, že si nevzal, protože oni skončili po rozdělení "důvěry" otázek.

Mezi lety 1990 a 2004 se počet non-stejný-páry sexu cohabitating téměř zdvojnásobil ve Spojených státech, ukazují údaje ze sčítání lidu. 1970 ve srovnání s odhady, praxe je až 1200 procent. Asi čtvrtina všech svobodných žen 25 až 39 ar žijí s partnerem, a další čtvrtina žili s partnerem někdy v minulosti, podle zpráva z roku 2005 Národní manželství Project.

Existují však i úskalí, řekl David Popenoe, co-ředitel Národního manželství Project na Rutgers University. Zatímco většina mladých lidí si myslí, žije spolu se snižuje pravděpodobnost rozvodu, Popenoe řekl, že to není tento případ.

"Je těžké se rozejít, když jste byli cohabitating dlouho. Oni sklouznout do manželství," řekl. "Je to setrvačnost efekt."

Popenoe také varuje, že drtivá mladých lidí na víru v "spřízněnou duši" může komplikovat věci, protože skutečné vztahy jsou svinstvo.

"Problém je, zjistíte, že tato osoba není tak dokonalá," řekl, "takže je snadné se rozejít a říct: 'No, teď musím jít podívat na můj skutečný spřízněnou duši.' "

A tam leží velké dilema pro mladé dospělé: tolik možností.

Na jedné straně, dnešní 20-somethings viz mají více času na usadit a najít vhodnou mate jako pozitivní věc, která na ně bude silnější a silnější jedinci manželství partnery, v dlouhodobém horizontu. Na druhé straně, v případě neexistence nastavit pravidla, kdy se vzít, a proměnlivé normy upravující vztahy, někteří připouštějí nejasnosti a zároveň se snaží přejít toto období svého života.

Někteří mladí dospělí reagovali na to všechno jde-kultury, návrat k tradičním hodnotám. Joshua Kolkana je pouze 25, ale již byla vdaná za tři roky. On a jeho manželka jsou oba křesťané, kteří čekali na sex, dokud se vzali.

"Je tu klid, který pochází z vědomí, 'Ano, to je to, co pro nás Pán chce,'," řekl Kolkana, vysoké školy pastor. "Naše společnost se stala celá mentalita, že jsme naše vlastní bohy, tak 'budu dělat to, co mi přináší největší potěšení.' Pro nás to bylo více než akt poslušnosti, 'Je to nejrozumnější, co?' "

Rady, 25-rok-starý učitel, který je zaneprázdněn budování své kariéry, zdůrazňuje, že by rád, aby si vzal nějaký čas. Ale teď, že je šťastná jen den a je přesvědčen, ona a její generace budou těžit z více času k nalezení ani pan Miss Right.

"Moje babička byla v manželství nešťastná, ale zůstala v rodině. Matka měla problémy a rozvedla. V dnešní době to není jediný, koho milujete, nebo kteří mohou podpořit ty," řekla. "Je to tak."