středa 3. listopadu 2010

Cizinci Vliv Seznamka Předvolby


Indianapolis, 12. června (UPI) - Ptáci to, ryby to a lidi to taky - kopírování výběru partnera - ve které jeden kamarád kopíruje výběry druhých, USA vědci.

"Můžeme se domnívat, že hledá kamarády je proces nejlépe provést osobně, že se můžeme nejlépe získat příslušné informace sami," vedoucí autor Skyler Místo Indiana University a Peter M. Todd, profesor na téže univerzitě, řekl prohlášení. "Ale lidé, jako mnoho jiných zvířat, rovněž věnovat pozornost preference druhých, aby pro efektivnější proces hledání. Kdo dalších může být také dobrou volbou pro sebe. "

Do studie bylo zapojeno 40 mužů a 40 žen, které každý sledoval video z osmi speed-dating interakce - "mini termín" laserování asi 3 minuty.

Účastníci byli předpovědět, zda si mysleli, že data byla úspěšná. Pak byli dotázáni, zda chtějí, aby se stal se romanticky zapletený s rychlostí daters.

Studie, zveřejněná v časopise Evoluce a lidské chování, našel zájem mužů v rychlosti daters všeobecně zvýšilo poté, co sledoval videa, ale zvýšila více, pokud je jejich mužské peer rychlost datumovka, ve videu se zdá být zájem o ženy - v případě, že muži byli považováni za atraktivní nebo přitažlivější, než je rychlost datumovka.

Nicméně, datování zájem žen účastníci studie 'v rychlosti zvýšeno, pokud jejich vrstevníky ve videu se objevil zájem. Jejich zájem opadl v případě, že speed dating ženy se objevil nezájem.